Tervetuloa mukaan Suuntaa Luontoon - tapahtumiin ja talvipoluille!

Suuntaa Luontoon Instagram

Ota hankkeen Instagram-tili seurantaan niin pysyt perillä ajankohtasista tapahtumista!

Odotettu lasten suunnistuskoulu alkaa! 

Ensimmäinen suunnistuskoulukerta on samalla Suuntaa Luontoon -hankkeen avoin perheseikkailukerta, johon kaikki lapsiperheet ovat tervetulleita tulemaan tutustumaan maksuttomasti suunnistuksen saloihin leikin ja iloisen liikkumisen kautta.


Jos lapsesi on innostunut kokeilemaan suunnistusta kesän suunnistuskoulussa niin rohkeasti mukaan ilmoittautumaan! Suunnistuskoulussa saa tutustua lajiin kokeneiden ohjaajiemme opastuksella, oppii erilaisia karttamerkkejä, saa kokea luontoliikunnan iloa ja rastin löytämisen riemua, ja saapa sieltä vielä uusia ystäviäkin! Siispä, tervetuloa perheseikkailun lisäksi suunnistuskouluun kaikki uudet ja vanhat harrastajat !

Sunnuntaivaellus

Tervetuloa mukaan vaellukselle Simpsiön poluille. Poluilla on paikoin hyvin liukasta, joten nastakengät tai muut pitävät talvikengät ovat suositeltavin jalkinevalinta.

Tervetuloa mukaan nuorten ja aikuisten suunnistuskouluun! Ilmoittautuminen auki SU 7.4. klo 24.00 saakka. 

Lisätiedot: www.lapuanvirkia.fi/suunnistus

Pääsiäisbingo

Tervetuloa koko perheen ulkoliikuntatapahtumaan Liuhtarin koululle pitkäperjantaina 29.3.2024 !

Tarjolla on lapsiperheille helppoa bingosuunnistusta ja aikuisille vastaavasti haastavampaa rogainingtyyppistä bingosuunnistusta. 

LAPUAN KAUPUNGINTALO 100 VUOTTA!

Kaupungintalomme täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi tarjoamme sisäsuunnistuksen talon hienoa arkkitehtuuria kunnioittaen. Tarjolla on kolme eritasoista rataa ja mahdollisuus ajanottoon. Suunnistus sisäkengillä, joskin perheen pienimmät voivat edetä myös sukkasillaan.  Sisäsuunnistus sopii siis kaikenikäisille, joten tervetuloa mukaan koko perheen voimin ottamaan kaupungintalon sokkelot haltuun! 

Sunnuntaivaellus

Tervetuloa mukaan vaellukselle Simpsiön poluille. Paikoin poluilla liukkautta, joten nastakengät tai muut pitävät talvikengät ovat suositeltavin jalkinevalinta.

Pelivuorolle aikuiset mukaan!

Perjantaina 1.3.24 pelivuorolla aikuiset ja nuoret pääsevät yhdessä pelailemaan. Tervetuloa! 😊

Tervetuloa mukaan lamppulenkille!

Hämärän laskeuduttua on hyvä hetki lähteä lamppulenkille. Noustaan jyrkimmät ylämäkipolut kävellen ja edetään muutoin kevyellä hölkkävauhdilla. Zoomaa kartalta lähtöpaikka ja tule mukaan valoletkaan! 

Sunnuntaivaellus

Tervetuloa sunnuntaivaellukselle Ritavuoren poluille. Lähdetään laavun parkkipaikalta SU 17.3. klo 11.00. Nastakengät tai muut pitävät talvikengät suositeltava jalkinevalinta.

Sunnuntaina 10.3.24 hiihdellään sunnuntaivaelluksen merkeissä Ritavuoren laavulta Fröötilän suuntaan. Metsäpätkillä hieman roskia, mutta "linjalla" latu loistokunnossa. Tervetuloa! 

Kepparit suuntaa Ritavuoren poluille!

Tervetuloa mukaan keppihevosvaellukselle kaikki alakoululaiset. Lähdetään Ritavuoren koulun välituntialueelta pe 8.3. klo 12.00. 🐴

Sunnuntaivaellus

Tervetuloa mukaan perinteiselle sunnuntaivaellukselle. Lähdetään Ritavuoren laavun parkkipaikalta su 3.3. klo 11.00. Nastakengät tai muut pitävät talvikengät suositeltava jalkinevalinta. 

Nyt bingoillaan luonnossa! 🪵

Tässäpä talvilomalle kivaa tekemistä! Tule mukaan bongailemaan mahdollisesti jo kevään merkkejä ja muuta jännää hiihtomajan lähiluontoon. Muistathan pukeutua sään mukaan ja nappaa oma lyijykynä mukaan. Tervetuloa kaikki 7-13v lapset! Huoltajat ovat toki myös tervetulleita mukaan. 

Nuorten pelivuoro

Nuorten matalan kynnyksen pelivuoro joka perjantai-ilta maaliskuun loppuun saakka! Osallistuminen ei vaadi lajiosaamista eikä sitoutumista - voi tulla niille kerroille, jotka itselle sopii. Muutama sählymailakin löytyy ohjaajalta lainalle. Tervetuloa nuoret 12v iästä alkaen! 

Sunnuntaivaellus Simpsiöllä!

Lähdetään nauttimaan Simpsiön poluista talvisen sunnuntaivaelluksen merkeissä. Nastakengät tai muut pitävät talvikengät suositeltava jalkinevalinta. Tervetuloa mukaan!

Rogainingsuunnistus

Nyt on mahdollisuus tulla ystävän, puolison, perheen nuoren tai vaikka työkaverin kanssa kokeilemaan rogainingsuunnistusta, jossa rasteilla käydään oman valinnan mukaisessa järjestyksessä. Myös yksin on mahdollista osallistua. Kaikki rastit ovat Lapuan keskustan alueella eikä kompassia tarvita. Voit valita käytkö jokaisella vai vain osalla rasteista. Kokoontuminen Lapuan urheilutalon edessä SU 18.2. klo 15.00, jossa saa kartan ja opastusta. Oma lyijykynä mukaan. ✏️ 

Kepparivaellus Liuhtarin koululla PE 16.2.2024 klo 12.00. Tervetuloa mukaan kaikki alakouluikäiset! 🐴

Ystävänpäivän perhehiihtely

Tervetuloa ystävänpäivän perhehiihtelylle Ritavuoren hiihtoladulle! Laavulla tarjolla mehua ja mahdollisuus tutustua lumikenkäilyyn. 

Laskiaisen hiihtovaellus

Tervetuloa mukaan laskiaissunnuntain hiihtovaellukselle. Tavataan Ritavuoren laavulla SU 11.2. klo 13.00 ja lähdetään hiihdellen Fröötilän suuntaan. 

Sinisen hetken villasukkakävely

Tervetuloa nauttimaan sinisestä hetkestä ja laskeutumaan viikonloppuun sinisen hetken kautta. Villasukkakävely sopii kaikenikäisille ja sää lupaa juuri täydellistä pakkaskeliä tähän lajiin. Nähdään hiihtomajalla PE 9.2. klo 16.30. ❄️


Kepparit goes Hellanmaa

Seuraava keppihevosvaellus toteutetaan Hellanmaan koululla. Tehdään säähän sopiva vaellus koulun lähimaastossa. Tervetuloa mukaan kaikki innokkaat ratsukot! 🐴

LAMPPULENKKI SIMPSIÖLLÄ

Tervetuloa kaikenikäiset yhteiselle polkulenkille hämärään metsään. Ota mukaan oma otsalamppu tai taskulamppu ja jalkaan nastakengät tai muut pitävät jalkineet. Nähdään Rasti-Simpsiö -mökin pihassa KE 7.2. klo 18.00!


Simpsiön talvipolku on valmistunut!


❄️ Polun pituus on noin 4km.

❄️ Polku lähtee Simpsiön laskettelurinteiden juurelta, paikasta josta luontopolutkin alkavat. Rakennustyömaan vuoksi autot tulee jättää laskettelurinteen parkkipaikalle, josta on polun lähtöpaikalle kävelymatkaa noin 200m.

❄️ Reitti on merkitty maastoon puna-valkoraitaisin nauhoin ja lähtöpaikan punaisesta postilaatikosta voit ottaa myös kartan itsellesi.

❄️ Talvipolku lähtee ja päättyy samaan pisteeseen. Reitin alku ja loppu on yhtenäistä polkua haarautuen kuitenkin pian kahdeksi ja kiertäen lenkin. Kiertosuunnan voit itse valita.❄️ Talvipolku kulkee suurimmaksi osaksi Virkiän pyöräily- & triathlonjaoston ajamaa uraa pitkin, mutta toinen rinnepolku on korkeuserojensa vuoksi epätasaisempaa - kuitenkin hyvin kävellen kuljettajissa.

❄️ Nastakengät tai muut pitävät talvikengät on suositeltava jalkinevalinta tälle polulle.

❗️Viimeisenä ja tärkeimpänä: Lenkin perällä, louhoksen ohittavalla polulla, on noudatettava erityistä varovaisuutta, etenkin lasten kanssa kuljettaessa. Tässä kohdin polulta ei tule poiketa louhoksen suuntaan, sillä lumimäärän vuoksi louhoksen reunaa ei voi silmällä erottaa.

Tervetuloa mukaan sunnuntaivaellukselle Ritavuorelle sunnuntaina 4.2.24! Tavataan Ritavuoren laavun parkkipaikalla klo 11.00. Nastakengät suositeltava jalkenevalinta.

Kepparit jalkautuvat Simpsiön poluille!

Keppihevosvaellusta Simpsiön poluilla MA 5.2.24 klo 15.00. Lähtö Hiihtomajalta (Urheilumajantie 28). Tule omalla kepparilla tai lainaa ohjaajan lainakepparia. Tervetuloa mukaan kaikki 8-13v lapset! 🐴

Sunnuntain kävelyvaellus 28.1.2024

Lähdetään nauttimaan Simpsiön talvipoluista kävelyvaelluksen merkeissä sunnuntaina 28.1. klo 11.00! Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa mukaan sunnuntaihiihtelylle Purmojärven ladulle. Lähtöpaikka sijaitsee Kortesjärven Purmojärvellä osoitteessa Isokankaantie 85. Valittavana on niin perinteisen kuin vapaankin baana ja reitin pituuksista (4km, 6km, 8km, 12km ja 16km) voit valita itsellesi sopivimman. Nähdään ladulla! 

Villasukkakävely

Tervetuloa kaikenikäiset mukaan pistämään töppöstä toisen eteen lumisilla poluilla ja kokemaan villasukkakävelyn terveyshyötyjä.

Nähdään hiihtomajalla (Urheilumajantie 28) lauantaina 20.1. klo 12.00! ❄️

Keppihevosvaellusta 8-13 vuotiaille!

Miltä talvinen metsä näyttää keppihevosen selästä katsottuna? Onnistuuko lumikinoksen yli hyppääminen? Kevään ensimmäinen keppihevosvaellus järjestetään Kauhajärven koululla TI 23.1. klo 13.45. 

Koulukyydillä kulkevat Kauhajärven koulun oppilaat pääsevät kotiin klo 14.45 lähtevällä kerhokyydillä. 

Tervetuloa mukaan! 🐴

Sunnuntaivaellus hiihtäen

Tervetuloa sunnuntain hiihtovaellukselle SU 14.1. klo 11.00. Lähtöpaikkana Mäki-Hannuksen kuntoradan parkkipaikka osoitteessa Lämpöpassi, Kauhava. Hiihdellään rauhalliseen tahtiin Fröötilän suuntaan. 

Tervetuloa uudenvuodenaaton hiihtovaellukselle. Ritavuoren laavu sijaitsee Ritapuistontien varressa olevan kuntoradan kupeessa. Nähdään laavulla klo 11.00! ❄️ 

Polkupainotteinen karttajuoksulenkki tarjolla suunnistuksen ja luonnossa liikkuvien ystäville. Lenkki toteutetaan "seuraa johtajaa"- ajatuksella eli porukasta yksi suunnistaa ryhmänsä tiettyyn pisteeseen ja muut koittavat pysyä kartalla. Johtajaa vaihdetaan esim. 5 minuutin välein ja johtajan vaihduttua tsekataan aina, että missä mennään. Lenkin keston ja vauhdin voi päättää oman lenkkiporukan kesken. Kompassi on hyvä olla mukana ja muistathan suojata myös nilkat lämpimästi. Tervetuloa Simpsiön talviseen maastoon nauttimaan polkupainotteisesta suunnistuksesta! 

Ritavuoren talvipolku

Ritavuoren noin 3km:n mittainen merkattu talvipolku on valmistunut! Polku lähtee Ritasalontien päädystä (Ritavuoren koulun takimmaisen parkkipaikan läheisyydestä) ja päättyy samaan pisteeseen.

🔴 Talvipolun alku ja loppu on yhtenäistä polkua, joka pian haarautuu kahdeksi poluksi. Tässä kohdin voit itse valita kierrätkö reitin metsässä myötä- vai vastapäivään.

⚪️ Reitti on merkattu maastoon puna-valkoisin nauhoin.

🔴 Voit ottaa reitille mukaan lähtöpaikan läheisyydessä olevasta vihreästä postilaatikosta kartan ja pitää sen itselläsi myöhempää retkeilyä varten. Kartassa reitti on piirretty violetilla viivalla.

⚪️ Talvipolku soveltuu oikein hyvin myös alakouluikäisten kanssa retkeilyyn, mikseipä vaikka lämpimän kaakaon ja eväsleipien kera. 


Mukavia retkeilyhetkiä Ritavuoren talvipolulla!


Tervetuloa nuoret (12v iästä alkaen) ja huoltajat pelailemaan joulusählyn parissa PE 22.12. klo 20 Ritavuoren koululle os. Ritasalontie 1. Sisäänkäynti koulun takimmaisen parkkipaikan puolelta. Voittajajoukkueelle tarjolla jotain hyvää! 🍫

Tervetuloa sunnuntaivaellukselle! 

Tervetuloa pelivuorolle kaikki nuoret 12v iästä alkaen! Pelivuoro on maksuton, matalan kynnyksen liikuntavuoro jossa ei vaadita lajiosaamista tai sitoutumista jatkokerroille. Otathan mukaan oman sählymailan jos sinulta sellainen löytyy - muutama varamaila on vetäjällä. 

Talvisia luontoliikuntareittejä ja -tapahtumia sekä sisäliikuntavuoroja tulossa lähiaikoina!  Suuntaa Luontoon -hankkeen instagram-tililtä löydät ajankohtaiset tapahtumat.

Hankkeen tavoitteena on nuorten luontoliikunnan harrastusmahdollisuuksien parantaminen. Hankkeesta vastaa Lapuan Virkiän suunnistusjaosto.


Toiminnan rungon muodostavat Lapualla järjestettävät ohjatut ja omatoimiset aktiviteetit:


Lisätietoa hankkeen toiminnasta ja tapahtumista löytyy Tapahtumat-alasivulta. Hyödyllinen tietopaketti luonnossa liikkumisesta ja jokamiehenoikeuksista on julkaistu omalla alasivulla. 


Lue lisää hankkeesta

Seuraa meitä somessa! #suuntaaluontoon

Yhteystiedot

Teija Sikkilä
0405417373
virkia.suunnistus@gmail.com