Suuntaa Luontoon – Nuorten luontoliikunnan harrastusmahdollisuuksien parantaminen hanke

Toteuttaja: Lapuan Virkiä ry suunnistusjaosto

Rahoitus: Leader Aisapari ry:n kehittämistuki + seuran oma rahoitus

Aikataulu ja kesto: Hanke käynnistyi huhtikuussa 2020, mutta hankevetäjän siirryttyä muihin tehtäviin hanke jäi tauolle syksyllä 2021. Toiminta jatkuu kesäkuussa 2022.

Visio: Hankkeen tavoitteena on auttaa nuoria löytämään oman luontosuhteensa aivan uudella tavalla. Tälle nykyajalle on ominaista, että monet nuoret ovat varsin vieraantuneita luonnosta ja luonnossa liikkumisesta. Tämän hankkeen avulla nuorten toivotaan saavan koko elämän kestävän innostuksen luonnossa liikkumiseen. Hankkeen tavoitteena on saada myös mahdollisimman moni uusi nuori liikkumaan luonnossa. Näistä nuorista toivotaan jatkossa myös uusia seuratoimijoita seuratyön pyörittämiseen heidän pysyessä pidempään lajin parissa.

Suunnitelma: Hankkeella on tarkoitus järjestää alueen nuorille erilaisia yhteisiä luontoliikuntaharjoituksia ja tapahtumia. Tällaisia ovat mm. erilaiset suunnistusharjoitukset, metsävaellukset, polkujuoksulenkit, lamppulenkit ja lajikokeilut uusiin ja erilaisiin luontoliikuntamuotoihin. Myös yhteistyötä muiden luontoliikuntatahojen kanssa tehdään hankkeen aikana varsinkin erilaisten yhteisten tapahtumien muodossa. Myös tavalliset kuntoilijat ja kuntalaiset pääsevät osallistumaan osaan tapahtumista.

Kohderyhmä: Hankkeen pääkohderyhmänä ovat Lapuan 8-18-vuotiaat lapset ja nuoret. Hankkeen tavoitteena on liikuttaa myös tavallisia kuntalaisia ja kuntoilijoita.

Projektipäällikön toimenkuva: Toimia hankkeen koordinaattorina ja yhteyshenkilönä sekä vastata toiminnan suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta.


Uutisia

12.5.2020 Suuntaa luontoon projektipäällikkö pääsi Radio Suomeen puhumaan suunnistuksesta ja hankkeesta. https://areena.yle.fi/1-50493894?autoplay=true