Lapua Street O 11.8.2022

Kesän toinen Lapua Street O -pistesuunnistus kilpailtiin Lapuan keskustassa ja lähiympäristössä torstai-iltana 11.8.2022. Osallistujia ja erityisesti joukkueita oli jälleen mukavasti ja joukkueet onnistuivat keräämään hienot pistepotit hyödyntäen koko tunnin ajan tarkasti.

Yksilösarjan voittoon suunnisti Veeti Noponen kiertäen kaikki rastit 1243 p. ajassa 55.35. Kaikki rastit leimasi myös Risto Pihlajamäki vain vajaat pari minuuttia hitaammin. Kolmas oli Matilda Suokko 1168 pisteellä.

Joukkuesarjan voittoon suunnisti Iines ja Nanna, jotka niin ikään hakivat kaikki rastit 1243 p. ajassa 56.44. Joukkue Illanvirkut taipui yhtä rastia vähemmällä saldolla ja pikkusakon rasittamana kakkoseksi pistein 1149. Kolmanneksi sijoittui vain pisteen erolla Wisattaret, 1148 p.

Tulokset >>Ohjeita

Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä löytämällä rasteja yhden tunnin kilpailuajan aikana, yksin tai ryhmässä. Kilpailun aikana liikkuminen tapahtuu kävellen tai juosten. Kartassa näkyvä rastikoodi kertoo, paljonko pisteitä rastilta saa. Rasteja saa kiertää haluamassaan järjestyksessä ja niin monta kuin tunnissa ehtii. Jos tunti ylittyy, kilpailija/joukkue menettää 20 pistettä jokaista alkavaa myöhästymisminuuttia kohti.

Ensimmäinen Lapua Street O 14.7. keräsi hienot 50 osallistujaa! Katso kuvia alempaa ja Instagramista @suuntaaluontoon.


Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi aikaisempaa suunnistuskokemusta, mutta tapahtuma tarjoaa haastetta myös kilpasuunnistajille. Reitin voi suunnitella sopivan mittaiseksi oman kunto- ja taitotason mukaan. Alle 12-vuotiaita suositellaan osallistumaan joukkueena esim. vanhemman kanssa.

Tapahtumainfo

Tapahtumakeskus

Tapahtumakeskus sijaitsee Lapuan Yläkoulun pihassa, osoite Koulukatu 4. Autolla voi saapua esimerkiksi jäähallin tai urheilutalon parkkipaikalle.


Tapahtumakeskuksessa on kioski, josta voi ostaa virvokkeita.

Sarjat

Yksilösarja ja joukkuesarja.

Leimaustapa

Leimaustapa on Emit. Yksi kilpailija tai joukkue tarvitsee yhden Emit-kortin. Emit-kortin voi lainata järjestäjiltä kisapaikalla.

Aikataulu ja lähtö

  • klo 17.30 Suosittelemme saapumaan paikalle viimeistään 30 minuuttia ennen lähtöä.

  • klo 17.50 Kilpailijoita pyydetään asettumaan lähtöalueelle (Emit-kortin nollaus)

  • klo 17.55 Kartat jaetaan käteen väärin päin. Karttaa ei saa vielä katsoa.

  • klo 17.58 Kartan saa kääntää ja reitin suunnittelun voi aloittaa.

  • klo 18.00 Lähtö tapahtuu kuuluttajan käskystä, jolloin saa lähteä liikkeelle!

Maali

Maali sijaitsee tapahtumakeskuksessa. Maalissa leimataan maalirastilla, ja kilpailijan/joukkueen aika pysähtyy tähän leimaukseen. Välittömästi maalileimauksen jälkeen mennään Emit-kortin lukuun.

Kartta

Kartta on sprinttisuunnistuskartan ja taustakartan yhdistelmä. Kartan koko on A3 ja se on muovikotelossa. Kartan mittakaava on noin 1:6500, eli 1 cm kartalla vastaa noin 65 metriä maastossa.

Liikkuminen kilpailun aikana

Kilpailun aikana eteneminen tapahtuu kävellen tai juosten. Tapahtumassa noudatetaan normaaleja liikennesääntöjä, huomioi muu liikenne ja käytä varovaisuutta tien ylityksissä. Sprinttikartan kielletyt kohteet ovat viereisessä listassa. Näitä kohteita ei saa ylittää/käyttää liikkumiseen. Taustakartan alueella käytä yleisiä kulkuväyliä ja mieti, mistä on sopivaa kulkea. Joen ylittäminen on sallittua ainoastaan siltoja pitkin :)

Tulokset

Kilpailijan/joukkueen tulos on rasteilta kerättyjen pisteiden yhteenlaskettu määrä, josta on vähennetty mahdollinen aikasakko 20 pistettä per alkava myöhästymisminuutti. Kartassa näkyvä rastikoodi kertoo, montako pistettä kyseiseltä rastilta saa. Tasapistetilanteessa sarjan voittaja on nopeammin reitin kiertänyt joukkue/osallistuja. Tulokset julkaistaan tällä sivulla pian tapahtuman jälkeen.

Palkinnot

Sarjojen voittajat palkitaan tapahtumakeskuksessa kilpailun jälkeen. Lisäksi arvontapalkintoja!


Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen 10.8. klo 23.59 mennessä alla olevasta painikkeesta aukeavalla lomakkeella 5 € / henkilö (yksilösarja) ja 10 € / joukkue. Maksu ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna tai onnistuu myös paikan päällä.


Paikan päällä ilmoittautuminen klo 17-17.40, 10 € / 15 €. Maksuvälineinä käyvät käteinen, MobilePay ja Smartumin Liikunta- ja Kulttuurisetelit.


Suositeltavat varusteet

Suositeltavia varusteita ovat kello, puhelin ja liikkumiseen sopivat kengät.

Tervetuloa!

Edelliset tapahtumat ja tulokset

Lapua Street O 14.7.2022

Kiitos kaikille osallistujille!

Ensimmäisessä Lapua Street O:ssa yksilösarjan voiton vei ainoana kaikille rasteille ehtinyt Teemu Rantala ja joukkuesarjassa yhtä rastia vaille kaikki leimannut Team Niska.

Arvontapalkintojen osalta onnetar suosi seuraavia ja palkinnot luovutettiin maalissa: joukkue Merilät, joukkue Iina ja Anna, joukkue Äly ja Väläys, Jere Yliselä, joukkue Hovilat sekä joukkue Huhtamäet.

Tulokset >>