Polku- ja luontoreittejä

Suuntaa Luontoon -omatoimireitit


Suuntaa Luontoon -omatoimireitit ovat maastoon merkattuja omatoimisesti kierrettäviä reittejä. Uusia reittejä tulossa tarjolle.

Mitä "tuoreempi" reitti on, sitä vahvempi on reitin merkkaus maastossa. 

 Lisätietoa instagramista: @suuntaaluontoon sekä Facebookista: Suuntaa Luontoon - hanke.

Simpsiön talvipolku

❗️Viimeisenä ja tärkeimpänä: Lenkin perällä, louhoksen ohittavalla polulla, on noudatettava erityistä varovaisuutta, etenkin lasten kanssa kuljettaessa. Tässä kohdin polulta ei tule poiketa louhoksen suuntaan, sillä lumimäärän vuoksi louhoksen reunaa ei voi silmällä erottaa.


Ritavuoren talvipolku

Ritavuorelle on valmistunut noin 3km:n mittainen merkattu talvipolku. Polku lähtee Ritasalontien päädystä (Ritavuoren koulun takimmaisen parkkipaikan läheisyydestä) ja päättyy samaan pisteeseen. Talvipolun alku ja loppu on yhtenäistä polkua, joka pian haarautuu kahdeksi poluksi. Tässä kohdin voit itse valita kierrätkö reitin metsässä myötä- vai vastapäivään. Reitti on merkattu maastoon puna-valkoisin nauhoin. Voit ottaa reitille mukaan lähtöpaikan läheisyydessä olevasta vihreästä postilaatikosta kartan ja pitää sen itselläsi myöhempää retkeilyä varten. Kartassa reitti on piirretty violetilla viivalla. Talvipolku soveltuu oikein hyvin myös alakouluikäisten kanssa retkeilyyn, mikseipä vaikka lämpimän kaakaon ja eväsleipien kera. Mukavia retkeilyhetkiä Ritavuoren talvipolulla!


Tohninpolu_reittikartta (1).pdf

Simpsiö-Karhunmäki 24.7.2023

Suuntaa Luontoon uusin merkitty polkureitti kulkee Simpsiön laskettelurinteiden alapuolelta kohti Wanhaa Karhunmäkeä. 

Reitin lähtöpaikka sekä maali sijaitsee laskettelurinteiden välinevuokraamon luota. Laskettelurinteiden alapuolella on työmaa-alue, jonka johdosta alussa reitti kiertää rinteiden kautta. 

Reitti on suuntaansa (Simpsiö-Karhunmäki) 6,3 kilometriä eli meno-paluu on yhteensä 12,6km. Reittiä on kuitenkin helppo lyhentää. Esimerkiksi reitin 3 km kohdalla on laavu, josta voi sopivasti kääntyä takaisin. 

Reitti on merkitty sinisin nauhoin. Reitillä kulkee myös lähes koko matkan ajan opaspaalut.

Kartat ovat postilaatikossa viikon 33 loppuun saakka. 

Kaikki rastit.pdf

Jänismäki 3.7-21.7.2023

Suuntaa Luontoon polku- ja luontoreitit rantautuvat uuteen maastonosaan, Jänismäelle. 

Reitin lähtöpaikka sekä maali sijaitsee Karita Myllymäen upealla mökillä osoitteessa Konttaantie 90. Konttaantie on pieni ja mutkikas, jonka johdosta tilannenopeus tiellä on hyvä pitää kurissa vaaratilanteiden välttämiseksi. Autojen parkkeeraus tapahtuu Karitan mökin pihaan. 

Reitin pituus on noin 5 kilometriä. Reitti kulkee vaihtelevilla ja upeilla poluilla. Reitti on merkitty maastoon punaisin nauhoin ja niin, että reitti kierrettäisiin karttaan piirrettyjen nuolien mukaisesti. Kartat ovat lähtöpaikalla punaisessa postilaatikossa viikon 29 loppuun saakka. *Poikkeuksellisesti kartat eivät ole tulostettavissa omatoimisesti.*

Kuvia maastosta ja lähtöpaikasta löytyy Instagramista: @suuntaaluontoon. 


Kaikki rastit.pdf

Simpsiö-Isoluoma 13.6.2023

Simpsiö-Isoluoma reitin lähtöpaikka sekä maali sijaitsee tutulla Simpsiön hiihtomajalla. 

Reitin pituus on 5,1 km. Reitti on merkitty maastoon sinisin kuitunauhoin. Kartat ovat lähtöpaikalla viikon 27 loppuun asti. Kartat ovat tulostetavissa myös omatoimisesti painamalla viereistä karttakuvaa ja painamalla "avaa uudelle välilehdelle" - painiketta. 

Kuvia maastosta ja lähtöpaikasta löytyy Instagramista: @suuntaaluontoon. Kaikki rastit.pdf

Simpsiö 31.5.2023


Seuraava polkureitti on valmistunut Simpsiölle. Merkityn reitin lähtöpaikka sekä maali sijaitsevat Simpsiön laskettelurinteiden alapuolella. Kartat löytyvät oikean puoleisimman rinteen ala-aseman luota. 

Reitin pituus on 6 kilometriä. Reitti on merkitty maastoon punaisin nauhoin. Kartat ovat lähtöpaikalla vk 25 loppuun asti. Kartat ovat tulostetavissa myös omatoimisesti painamalla viereistä karttakuvaa ja painamalla "avaa uudelle välilehdelle" - painiketta. 

Kuvia maastosta ja lähtöpaikasta löytyy Instagramista: @suuntaaluontoon. 


Kaikki rastit.pdf

Ritavuori 12.5.2023

Suuntaa Luontoon polkureitti on valmistunut Ritavuorelle. Merkityn reitin lähtöpaikka ja maali sijaitsevat Ritavuoren kuntopolun parkkipaikalla. Kartat sijaitsevat kuntopolun ilmoitustaululla sijaitsevassa postilaatikossa.

Reitin pituus on noin 6,6 km. Reitti on merkitty maastoon punaisin kuitunauhoin. Kartat ovat lähtöpaikallaa vk 22 loppuun asti. Kartat ovat tulostetavissa myös omatoimisesti painamalla viereistä karttakuvaa ja painamalla "avaa uudelle välilehdelle" - painiketta. 

Kuvia maastosta ja lähtöpaikasta löytyy Instagramista: @suuntaaluontoon. 


Kaikki rastit.pdf

Simpsiö 5.5.2023

Vuoden 2023 ensimmäinen Suuntaa Luontoon polku- ja luontoreitti on merkitty maastoon Simpsiölle! 

Kevään ensimmäisen polkureitin lähtöpaikka sekä maali sijaitsee Simpsiön hiihtomajan laavulla. Kartat löytyvät viereisen puuladon seinustalta. 

Reitin pituus on n. 6,5km. Reitti on merkitty maastoon sinikeltaisin nauhoin. Maasto on kohtuullisen kuiva vuodenaikaan nähden. Kartat ovat lähtöpaikalla noin viikon verran, jonka jälkeen kartat siirtyvät uudelle lähtöpaikalle. Kartat ovat kuitenkin tulostettavissa omatoimisesti painamalla oheista karttakuvaa ja painamalla "avaa uudelle välilehdelle"- painiketta. 

Kuvia maastosta ja lähtöpaikasta löytyy Instagramista: @suuntaaluontoon. 


Kaikki rastit.pdf

Ritavuori 7.8.-31.10.2022

Kesän viimeinen Suuntaa Luontoon merkitty polkureitti on valmistunut Ritavuoreen. Lähtöpaikka ja maali sijaitsee Ritavuoren kuntoradan yläparkkipaikalla, tarkemmin kuntoradan alun postilaatikkotelineen luota. 

Reitin pituus on 7,7 km. Reitti on merkitty maastoon punaisin kuitunauhoin. Karttoja on tarjolla lähtöpaikalla 31.10 asti. 

Eriyistä varovaisuutta Louhoksien luona. Myös kartalla kohdassa "ruukineva", pellon kulmaus kierrettävä kartan mukaisesti. 

Kartalla violetti kolmio kertoo lähtöpisteen, josta merkitty reitti alkaa. Maali sijaitsee samassa pisteessä lähdön kanssa, joka karttaan on merkitty violetilla ympyrällä. Punainen viiva kartalla kertoo reitin, joka maastoon on merkitty myös punaisin nauhoin. 


Simpsiö omatoimireitti.pdf

Simpsiö 28.7.-31.10.2022


Neljäs Suuntaa Luontoon merkitty polkureitti suuntautuu Simspiön laskettelurinteiden eteläiselle puolelle. Lähtöpaikka ja maali sijaitsee laskettelurinteiden parkkipaikalla, eteläisimmän hissilinjaston luona olevan rakennuksen luona. 

Reitin pituus on 7,8 km. Reitti on merkitty punaisin kuitunauhoin. Karttoja on tarjolla lähtöpaikalla punaisessa postilaatikossa. Kartat ovat lähtöpaikalla 31.10 asti.

Kartalla violetti kolmio kertoo lähtöpisteen, josta merkitty reitti alkaa. Maali sijaitsee samassa pisteessä lähdön kanssa, joka karttaan on merkitty violetilla ympyrällä. Punainen viiva kartalla kertoo reitin, joka maastoon on merkitty myös punaisin nauhoin. 

Kaikki rastit.pdf

Simpsiö-Isoluoma 19.7.-2.8.2022

Suuntaa Luontoon polkureitti 3 suuntautuu jälleen Simpsiölle, tarkemmin Simpsiö-Isoluoma alueelle. Lähtöpaikka ja maali sijaitsee hiihtomajan parkkipaikalla. 

Reitin pituus on 5 km. Reitti on merkitty maastoon sinisin kuitunauhoin. Polkujen risteysalueilla nauhoja on runsaasti. Karttoja reitistä on tarjolla pururadan alkupisteessä, hiihtoladut oppaan vieressä punaisessa postilaatikossa. Kartat ovat tarjolla lähtöpaikalla 2.8. asti.

Kartalla violetti kolmio kertoo lähtöpisteen, josta merkitty reitti alkaa maastossa. Maali sijaitsee samassa pisteessä lähdön kanssa, joka karttaan on merkitty violetilla ympyrällä. Täten lähtö (kolmio kartalla) ja maali (ympyrä kartalla) on merkitty karttaan päällekkäin. Punainen viiva kartalla kertoo reitin, joka maastoon on merkitty sinisin kuitunauhoin. 

Erityistä varovaisuutta teiden ja frisbeegolfradan ylityksissä!

Kaikki rastit.pdf

Ritavuori 6.7.-27.7.2022

Toinen Suuntaa luontoon merkityn reitin alku- ja loppupiste sijaitsee Ritamäen laavulla, yläparkkipaikalla. Reitin nauhoitus alkaa kuntoradan parkkipaikalta. 

Reitin pituus on 7,4 km, mutta se on helposti oikaistavissa lyhyemmäksi reitiksi. Maastoltaan Ritavuoren omatoimireitti on nopeahkoa ja tasaista. Tarjolla on hienoja pienempiä polkuja, mutta myös isompaa pururataa löytyy tossun alle. 

Maastoon reitti on merkitty sinisin kuitunauhoin(kartassa punainen viiva). Reittiin sekä nauhoitukseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota radan loppupuolella olevilla uusilla hakkuuaukioilla, joissa on sekoittamassa sinisiä, mutta myös punaisia nauhoja. 

Karttoja reitistä on saatavilla aivan lähtöpisteen tuntumasta. Kartat ovat tarjolla pururadan varrella olevassa postilaatikkotelineessä, aivan parkkipaikan vieressä. Lähtöpaikalla kartat ovat 27.7 asti.

Kaikki rastit.pdf

Simpsiö 29.6. - 13.7.2022

Ensimmäisen Suuntaa Luontoon merkityn reitin alku- ja loppupiste sijaitsee Simpsiön hiihtomajalla. Reitin nauhoitus alkaa hiihtomajan laavun kohdalta.

Reitin pituus on 8,4 km, mutta se on helposti oikaistavissa 4 km :n mittaiseksi. Maastoltaan Simpsiö on vaihtelevan teknistä. Tarjolla on isompaa pururataa, kallioista polustoa sekä myös pienempiä tasaisia polkuja.

Reitti on merkitty sini-keltaisin nauhoin, sekä 4 km :n radalla epäselviä kohtia on helpottamassa punainen nauhoitus.

Karttoja reitistä on saatavilla aivan lähtöpisteen tuntumasta. Kartat ovat tarjolla hiihtomajan puuladon seinässä olevassa punaisessa postilaatikossa 13.7. asti.